BUDOFEST PŘÍBRAM: Jaro 2022

V sobotu 19.3.2022 proběhl na Boxerně v Příbrami první po-covidový Budofest, v pořadí těchto akcí tuším, že by měl číslo 6.

Co to znamená BUDOFEST? To znamená: 3 trenéři – 3 různé sebeobranné styly a více jak 6 hodin výcviku, pro každého z účastníků. Na tento BUDOFEST se nám sjela příjemná skvadra reálných sebeobran – KYUSHO, Maestro Defence Systém (MDS) a DEFENDÓ.

BUDOFEST PŘÍBRAM: Všichni trenéři akce (19/3/2022)
BUDOFEST PŘÍBRAM: Všichni trenéři akce (19/3/2022)

Začali jsme v 10.00, kdy zcela mimořádně dorazili úplně všichni zaregistrovaní cvičenci, dvouhodinovkou KYUSHO pod vedením chomutovských trenérů Marka a Dušana. Jako vždy to mělo štávu, takže účastníci se velice příjemně nabudili.

Dvě hodinky utekly jako voda a po krátké pauze, v níž místní TV udělala s trenéry rozhovory pro reportáž z naší akce, nastoupil instruktor MDS – Honzík Hála, se svými asistenty. Následující 2 hodinky jsme byli uvedeni do toho, na čem je založen Maestro Defence Systém belgického trenéra Freda Maestra. Tvrdá a nekompromisní pouliční sebeobrana, která vychází z principů indonéského stylu Penjak Silat a izraelské Krav Magy.

BUDOFEST PŘÍBRAM: Účastníci dopolední části (19/3/2022)
BUDOFEST PŘÍBRAM: Účastníci dopolední části (19/3/2022)

Třetí, poslední, dvouhodinka byla po vedením Martina Gajdoše, který přijel z Českých Budějovic a prezentoval DEFENDÓ, finský systém reálné sebeobrany, který vychází ze 40 základních technik a principů Krav Maga. Často je označován jako Classic Krav Maga systém.

Super akce, kdo nebyl, může hořce litovat. Všichni účastníci i trenéři si to moc užili a já jsem za to velice rád. Díky všem za účast a nasazení, přátelé. Byla to opravdu velice intenzivně, ale smysluplně, strávená sobota. Díky všem.

V rámci akce se prezentovali tyto sebeobranné systémy: www.kapap-czech.cz / www.defendo.cz / www.mds-kv.cz / www.kyusho-czech.cz

BUDOFEST PŘÍBRAM: Účastníci odpolední části (19/3/2022)
BUDOFEST PŘÍBRAM: Účastníci odpolední části (19/3/2022)