Půlroční projekt kurzů sebeobrany žen zdarma na Dobříši

Půlroční projekt kurzů sebeobrany žen na Dobříši (říjen 2018 - březen 2019)
Půlroční projekt kurzů sebeobrany žen na Dobříši (říjen 2018 – březen 2019)

V neděli 3.3.2019 proběhl v pořadí 6.kurz z půlročního projektu kurzů sebeobrany žen zdarma, které KAPAP CZECH realizoval ve středočeské Dobříši. Účastnice měly možnost každý měsíc absolvovat tématický tříhodinový kurz sebeobrany zcela zdarma. Kapacita každého kurzu vzhledem k velikosti tělocvičny Rukavice byla omezena na počet 20 účastnic. Celkem se projektu zúčastnilo 50 různých žen z Dobříšska, Příbramska a okolí. V 6 kurzech dorazilo 78 žen, což dělá průměr krásných 13 účastnic na jeden kurz. Zatím 10 účastnic kurzů se rozhodlo začít cvičit pravidelně, pár dalších to avizovalo, takže uvidíme.

Kurzy proběhly v těchto termínech a s těmito tématickými obsahy:

  1. říjen 2018 – základní kurz 1.
  2. listopad 2018 – základní kurz 2.
  3. prosinec 2018 – boj na zdi a ve znevýhodněných podmínkách
  4. leden 2019 – sexuální útoky a obrana proti znásilnění
  5. únor 2019 – napadení ze zálohy (útoky zezadu)
  6. březen 2019 – použití zbraně v sebeobraně – kubotan/taktické pero a pepřák

Děkuji všem účastnicím za zájem, dotazy i nasazení při výcvicích. Všechny kurzy se mi moc líbily a cvičilo se mi velice dobře. Zároveň tímto musím ocenit, že pouze jediná žena se účastnila všech 6 seminářů – a tou byla naše dobříšská cvičenkyně – Monika Matějková. Druhá v pořadí byla Daniela Koubková, která se zúčastnila 5 seminářů (chyběla pouze na posledním). A měli jsme také 6 účastnic, které dorazily na 4 semináře, což dělá 2/3 účast v projektu.

Celý projekt nebyl financován žádnou dotací od kohokoliv!!! To, že jsou kurzy zdarma, bylo pouze a jen rozhodnutí hlavního trenéra (Instruktor Mike), který celých 18 hodin výcviku osobně a bez nároků na jakýkoliv honorář.

Těšíme se na setkání na dalších projektech.