DOBŘÍŠ: Nedělní semináře – KYUSHO a KEYSI (28/4/2019)

Seminář KUYSHO s Mirkem Brožíčkem (28/4/2019)
Seminář KUYSHO s Mirkem Brožíčkem (28/4/2019)

Poslední dubnovou neděli proběhla již třetí návštěva mistra Kyusho – Mirka Brožíčka – v tělocvičně Rukavice na Dobříši. Čekaly nás další tlakové body. Semináře se zúčastnilo 13 cvičenců KAPAP CZECH z Příbrami, Hořovic, Sedlčan, Milevska, Slaného a Brna.

Mirek s námi probral body především na meridiánech osrdečníku a tří ohřívačů a něco málo z použití tlakových bodů v boji na zemi. Seminář se opět všem účastníkům líbil a všichni byli maximálně spokojení. Já tímto děkuji Mirovi za super vedení a těším se na další spolupráci. Jeho semináře jsou velice poučné a osvěžující. Děkuji ta to.

Po obědě nás čekal druhý nedělní seminář – sebeobranný systém KEYSI, který vytvořil španělský mistr Justo Dieguez, který měl v mládí přezdívku „Que Sí“ (čti: Kejsi). Výcvik vedl hlavní český instruktor KEYSI – Martin Krňanský.

V rámci tříhodinového semináře jsme se zabývali základními principy systému KEYSI – postojem, krytím, údery, přesuny, kombinacemi. Většina výcviku probíhala na lapách a někdy i v docela divokém tempu. Každopádně KEYSI nám bylo některými aplikacemi známé, některé naopak vůbec do našeho konceptu neseděly. V každém případě věřím, že to nebylo poslední setkání s KEYSI. Instruktor vedl výcvik jasně, pohodově a s logickou návazností od jednoduššího ke složitějším věcem. Takže i Martinovi děkuji, že přijal naše pozvání a dorazil za námi nám předat něco ze svých rozsáhlých znalostí. Díky, rád jsem tě poznal.

Celkově hodnotím oba semináře velice pozitivně. Zúčastnilo se jich celkem 16 našich členů z 7 lokalit KAPAP CZECH. Takže povedená neděle. Díky všem za účast, reprezentaci a nasazení.

Seminář KEYSI s Martinem Krňanským (28/4/2019)
Seminář KEYSI s Martinem Krňanským (28/4/2019)