Seminář C.O.S. s J.M.Lerho v Praze (22/2/2020)

První letošní mezinárodní seminář KAPAP CZECH pod vedením belgického mistra Jean Michel Lerho. Jean Michel sloužil 25 let u výsadkových vojsk belgické armády, takže má za sebou mise v Zairu, Kongu a Somálsku, v rámci nichž spolupracoval a cvičil i s francouzskou cizineckou legií. Po odchodu z armády se stal externistou-výcvikářem belgické vězeňské služby. Díky tomu jezdí po světě a učí jak civilní, tak profesní sebeobranu. Často jej zvou do Polska či Francie.

Mistr Jean Michel Lerho a Instrukor Mike v Praze (22/2/2020)
Mistr Jean Michel Lerho a Instrukor Mike v Praze (22/2/2020)

Seminář byl tradičně super výcvikem se skvělým přístupem. Jean je přirozený a velcie názorný. Výcvik začal rozcvičením, poté následovali kombinace základních technik na lapách. Vše bylo zaměřeno na výcvik prvotní reakce při reálném napadení. Ve druhé půlce semináře jsme probírali témata jako útok nožem, útok více protivníky či boj na zemi. Vše přímo, technicky, ale důrazně.

Děkujeme Jeanovi za návštěvu (poprvé jsme jej pozvali do Prahy v roce 2013). Děkujeme Janě Tatarová za překlad z francouzštiny a všem 34 účastníkům z Brna, Berouna, Dobříše, Hořovic, Chebu, Milevska, Příbrami, Tábora, Sedlčan, Slaného, Svitav i německého Pasova (Passau) za skvělou atmosféru a nasazení. Myslím, že jsme si to všichni skvěle užili. Díky bojovníci a bojovnice.

Účastníci semináře s J.M.Lerho v Praze (22/2/2020)
Účastníci semináře s J.M.Lerho v Praze (22/2/2020)