BUDOFEST v Příbrami již potřetí (17/6/2018)

BUDOFEST 3. PŘÍBRAM (17/6/2018)
BUDOFEST 3. PŘÍBRAM (17/6/2018)

V neděli 17.6.2018 proběhl již třetí seminář s názvem BUDOFEST na Boxerně v Příbrami. I tentokráte byl tvořen 3 semináři pod vedením 3 různých instruktorů různých stylů.

Tentokráte přijali pozvání kluci z Krav Maga Mirage Česká Lípa pod vedením Slavo Kizaka, kteří nejen že dorazili a pomohli se zkouškami dětské sebeobrany (KAPAP KIDS), ale také nám udělali průřezový seminář tím, co učí v rámci Krav Maga oni. Seminář byl velice pohodový a příjemný, přístup Slava a jeho borců naprosto super. Věnovali se všem cvičencům a předávali svoje nabité zkušenosti. Těšíme se na další spolupráci.

Druhý seminář byl na téma nože a zhostil se ho expert na slovo vzatý – Ivo Schovanec, člověk, který věnoval celý život výcviku a studiu boje chladnými zbraněmi, především podle evropských škol šermu. A díky kombinaci evropského konceptu s filipínskými styly, vytvořil svůj jedinečný systém boje nožem, který nám v rámci Budofestu představil. I jemu patří veliký dík a těšíme se na další spolupráci.

Poslední seminář byl též převratným. Vedle jen Michal Janoušek (Instruktor Mike) a představil zde koncept sebeobrany skrze Tlakové body a citlivá místa. Účastníci se zaměřili na aplikace různých obranných a navolňovacích metod právě za použití minimálního úsilí a maximálního efektu s využitím tlakového bodu. Některé aplikace jsme cvičili i za použití Kubotanu alias Taktického pera, což je vysoce efektivní sebeobranný nástroj, podobný propisce či přívěšku na klíče.

Takže celkově si dovolíme zhodnotit třetí BUDOFEST jako velice úspěšný. A už se můžete těšit na 4.BUDOFEST, který proběhne v půlce září 2018.