Výroční semináře v Berouně 2021

V sobotu 11/12/2021 proběhlo v Berouně, který byl tento rok pro tento účel vybrán, výroční semináře a posezení cvičenců a instruktorů KAPAP CZECH.

Prakticky celodenní akce začala těsně před 10h. dopolední v berounské sokolovně seminářem pro ADVANCE cvičence a TRENÉRY naší organizace KAPAP CZECH. Děkuji za účast všem 18 pokročilákům a trenérům z 10 lokalit. Obsahem tréninku bylo technické sladění dovedností na úrovni pák, práce na zdi, tlakových bodů a aplikaci v close combat vzdálenosti.

Od 13.00 do 17.00 probíhala v berounské sokolovně hlavní část akce – výroční seminář pro všechny účastníky. Dorazilo přes 40 účastníků ze všech našich českých lokalit. Seminář byl rozdělen do několika bloků. Rozcvičku a úvodní blok modelových situací si vzal na starosti Petr Idzczak ze Slaného. Cvičence zahřál a naučil 3 technické aplikace, které si vyzkoušeli v dynamice běžné modelové situace napadení.

Poté převzali trenérské žezlo tandem Deniska-Mira Kunst, tj. trenéři z lokalit Písek a Slaný, kteří předvedli několik aplikací na loketní techniky.

Prostřední blok měl Petr z Příbrami, který seznámil účastníky s několika tlakovými body a jejich aplikacemi do našich technik.

Předposlední blok měl Fanda na téma nůž v sebeobraně a jeho použití. Účastníci si v tomto bloku vyzkoušeli obranu proti noži, stejně jako práci s ním.

Závěrečný blok měl hlavní trenér Mike, jehož téma bylo improvizované zbraně. Zaměřili jsme se na techniky obrany za pomocí knížky, tak aby cvičenci viděli, jak se dá zajímavě knížka použít v sebeobranných situacích.

Díky všem, kdož vážili cestu na tuto tradiční akci KAPAP CZECH, jejíž organizace byla skrze současná hygienicko-epidemiologická opatření, o to složitější. V každém případě děkujeme za účast a nasazení všech, přátelé.

Jako vždy a tradičně, součástí této akce, je posezení a pokec, který tento rok byl opět hodně osobní, protože na domluvený rautík do pivovaru Berounský medvěd, šlo nakonec jen 25 účastníků, neboť pro návštěvu restauračního zařízení platí stále určitá omezení. V každém případě i zde jsme si to velice užili a děkujeme všem, kdož tam s námi strávili čas a pokec. Bylo to moc fajn. A už teď se těšíme na další akci, přátelé.