NÁBORY KAPAP CZECH 2019 v plném proudu

Začali jsme ve středu 4.9.2019 náborem v Hořovicích, které tento rok dostali „černého Petra“ prvního náboru, ale mile překvapili a došlo 20 dětí a 12 dospěláků, kteří mají zájem v jedné z našich nejmenších lokalit cvičit.

Následoval nábor v severočeských Lounech, kde opět těžištěm zájmu byla dětská sebeobrana KAPAP KIDS pro školáky. Té se zúčastnilo téměř tři desítky dětí. Dospěláci neurazili, ale mezi nováčky převažují aktuálně středoškoláci v tomto okresním městě.

Nábor v Brně, kde jsme úplně změnili tělocvičnu na druhou stranu Brna neměl ambice být nějak masivní, kort když se o tytéž lidi bijeme ve obrovské konkurenci dalších klubů, kterých v Brně jsou desítky. Mimoto zajímavostí Brna je, že tam je nejvíce organizacích Krav Maga v celé ČR.

Středa 11.9. byla ve znamení náboru ve středočeských Sedlčanech. Opět se projevil fakt, že více lidí dorazí na menších městech, protože zde není příliš jiných pravidelných aktivit. Bilance náboru – 29 dětí a 26 dospěláků, což je obrovský úspěch.

Před rokem jsme otvírali novou lokalitu Slaný, kam skrze haló efekt dorazilo před 20 lidí. Tento rok byl počet prakticky stejný, přičemž polovina účastníků byli naši současní cvičenci a druhá polovina nováčky. Zde se projevil další trend – v okresních městech má zájem o cvičení více žen než mužů.

Jediný páteční nábor proběhl v západočeském Chebu. Zde bylo jasné, že díky pátku nebude účast ohromující, takže 14 účastníků bylo očekávávatelným výsledkem a potěšilo. I zde bylo na náboru velké procento žen, které o výcvik projevili zájem a hned se zaregistrovaly, což nás těší.

Druhý náborový týden byl zahájen náborem v domovské lokalitě hlavního trenéra – středočeské Dobříši. Zde máme vlastní tělocvičnu, což nám umožňuje mít maximalizovanou nabídku. V předregistraci dětské sebeobrany z prázdnin bylo 40 cvičenců z minulého roku, kteří chtějí chodit nadále. K nim se připojí v pondělí či středu dalších 30 dětských cvičenců. Za dospěláky došly celkem dvě desítky lidí, z nichž 5 bylo našich současných cvičenců a dalších 8 se regnulo. I zde tedy maximální spokojenost.

Úterý patřilo náboru mládeže a dospělých v Chomutově. Počet 14 účastníků byl v očekávání dle propagace a odezev zájemců. Bude to dobrý základ pro další rozvoj této lokality.

Středa 18.9 byl další maratón náborů, tentokráte v Klášterci nad Ohří, kde jsme brali nováčky do dětské sebeobrany KAPAP KIDS, otevírali prvním rokem pokročilé děti a dospěláky. Celkem dorazilo přes 20 dětí a desítka dospělých. Obojí v očekávaném rozsahu dle toho, jak nám rodiče či zájemci volali a psali.

Teď nás čekají nábory: 19.9. v Příbrami, 23.9. v Hradci Králové, 24.9. v Plzni, 25.9. v Písku a 26.9. v Milevsku. Těšíme se a o jejich výsledcích bude pojednávat další náborový článek.