BRDY: KAPAP BLADE CAMP 2019

BRDY: KAPAP BLADE CAMP 2019 (1-2/6/2019)
BRDY: KAPAP BLADE CAMP 2019 (1-2/6/2019)

První červnový víkend (1-2/6/2019) byl ve znamení soustředění nožů pod názvem BLADE CAMP 2019. Obsahem bylo bojové vrhání předmětů, které realizovat můj dobrý přítel a skvělý lektor Martin Jung (Maťo). Druhou částí byl trénink boje a obrany proti noži, který vedl Michal Janoušek (Mike). 

Začali jsme v sobotu v 9h. na skautské základně „Na Dědku“, což je bývalá hájovna pod vrcholem Třemšín. Nejbližší vesnice je Roželov a nejbližší město Rožmitál pod Třemšínem (okres Příbram). 

Počasí vyšlo výtečně a mohli jsme celý víkend strávit venku. 
Začali jsme házením seker, nejprve mezi sebou, abychom vnímali vypuštění zbraně z ruky a ten druhý ji mohl chytit. Pak na cíl, abychom se trefili. Různě těžké a velké sekery se nám brzy staly kamarádkami a na konci kurzu už nebylo tak těžké sekeru hodit a zaseknout do špalku. 
Po sekerách přišlo na boj nůž proti noži pod vedením Mikea. Takže jsme se pořezali a pobodali, co hrdlo ráčilo. 
Závěr dopoledního programu byl v úvodu do házení nožů, což jsme nacvičovali s tzn. bo-shurikeny, což byli železné čtyřhrany s ostrou kalenou špicí. 
Tím skončil dopolední program a většina se přesunula na oběd do restaurace do Rožmitálu. 

Odpolední program pokračoval házením nožů a bo-shurikenů na cíl. Maťo nám zadíval různé pozice, vzdálenosti i metody házení a my jsme se snažili alespon trefit terč a zapíchnout vrhaný předmět. 
Závěr odpoledního cvičení byl pod vedením Mikea tréninkem primárních pohybů proti útoku nožem a následná aplikace obrany proti noži. Rozvíjeli jsme také sensitivitu vnímání útočníka s nožem. Tím byl odpolední program naplněn a zahájena večeře. 
Večer následoval večerní program, který byl založen na vrhání různých předmětů na cíle za šera, kdy se mění perspektiva vzdálenosti a odhad. 
Za mě mohu říci jen jedno – úžasný den. 

Neděle proběhla pouze dopoledne a to cvičením házení na cíl různými předměty v různých stresových situacích. Bylo to super. Blade camp 2019 předčil má očekávání. Výborná akce s výbornými a pohodovými instruktory, kteří nás opravdu něco naučili. Za mě jednička s hvězdičkou a těším se na další podobnou akci. Díky Mikovi za organizaci a výcvik a Maťovi za výcvik a péči.